fbpx
2.8 C
Delfzijl
29 november 2020 18:15

Brandweer namens gemeente op kraambezoek tijdens de brandpreventieweken

Uithuizermeeden – Op vrijdag 30 november 2018 gaat de brandweer, mede namens burgemeester Marijke van Beek op kraambezoek bij de familie Braan. Dit gebeurt in het kader van de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ gedurende de brandpreventieweken. De brandweer doet tijdens het bezoek een brandveiligheidscheck en plaatst een rookmelder in de woning van de familie Braan. Het kindje van familie Braan, dochter Hannah, is de eerste nieuwe ingeschrevene in het geboorteregister van de gemeente Eemsmond tijdens de brandpreventieweken.

Brandpreventieweken
Elk jaar zijn er in oktober de brandpreventieweken en zet de brandweer een campagne op die gericht is op een speciale doelgroep of actie. Dit jaar ligt de aandacht op jonge ouders.

Het huis extra brandveilig maken
Als er een kindje op komst is of je bent net bevallen komt er veel op je af. Brandveiligheid is niet het eerste waar je aan denkt. Toch is de komst van een kind juist het moment om het huis extra brandveilig te maken. Jonge gezinnen zijn kwetsbaar voor brand: een kwart van de woningbranden vindt plaats bij gezinnen met jonge kinderen.

‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’
Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De brandweer wil jonge ouders met de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tips en advies geven bij het voorkomen van brand in huis en hun wijzen op de risico’s op brand.

Volg ons op

10,576FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten