24.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 17:05

Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met Techniek

spot_img

Delfzijl – Dinsdag 27 november ontving het Theda Mansholt College 300 leerlingen van de basisscholen uit de regio om deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende evenement Technics4U.

Technics4U De basisschoolleerlingen maakten vandaag op een actieve manier kennis met techniek. In de ochtend werd het evenement geopend door Anno Wietze Hiemstra, de burgermeester van Appingedam. Het middag gedeelte werd geopend door Lea van der Tuin, wethouder van Onderwijs. De basisschoolleerlingen werden na de officiële opening in groepen ingedeeld. Zij doorliepen een afwisselend programma dat geleid werd door twee deskundige presentatoren. De vmbo leerlingen en docenten van het Theda Mansholt College, afdeling Techniek, assisteerden de basisschoolleerlingen bij het maken van een werkstuk. Aan het eind van het programma kregen ze het werkstuk mee naar huis en een gereedschapskoffer met gadgets er in.

Lokale samenwerking
Het initiatief voor Technics4U vindt zijn basis in het lokale samenwerkingsverband tussen scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs). Zij delen de mening dat techniek al op de basisschool onder de aandacht gebracht moet worden. Daarvoor zetten zij zich actief in. Technics4U is een evenement dat direct aansluit bij deze wensen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten