donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Brandweer “Loppersum” tweede bij brandweerwedstrijden in Leek

spot_img

Leek – Afgelopen zaterdag vonden er in Leek de gewestelijke brandweerwedstrijd TAS-HD plaats. Brandweer teams uit Beilen, Delfzijl, Heerenveen, Wagenborgen, Loppersum, Winschoten, Koudum, Meppel, Westerbork en West-Wieringen (Noord Holland) streden niet alleen om de prijzen, maar ook om een plek in de volgende ronde. Het team van brandweer “Loppersum” bestond uit een samengesteld team van vrijwilligers uit de regio.

De wedstrijdlocatie was Landgoedboerderij Oosterheerdt. Hier kregen de brandweerlieden een scenario voorgeschoteld waar hun creativiteit, snelheid en vakkennis werd getoetst.

De brandweerlieden kregen vanuit de meldkamer de melding van een brand in de boerderij met daarbij rookontwikkeling aan de achterzijde van het gebouw. Bij aankomst van de brandweer vertelde kregen de deelnemers van een getuige te horen dat er nog 2 of 3 van zijn vrienden in de houtkloverij en de werkplaats aan het werk zijn. Binnen woedde een kleine brand in een bult gekloofd hout die veroorzaakt werd door een ontplofte accu van een accuboormachine.

Uiteindelijk moest de brand geblust worden en moesten de drie slachtoffers zo snel mogelijk uit de boerderij bevrijd worden. Een vakkundige jury beoordeelde de deelnemers op hun vaardigheden. Dit alles levert een aantal punten op waarmee een score bepaald werd.

Het korps van Heerenveen ging er met de eerste plaats vandoor, het team van brandweer Loppersum wist de tweede plaats te behalen en het korps uit Beilen behaalde de derde plek.

De uitslag zie je hieronder:

  1. Heerenveen
  2. Loppersum
  3. Beilen
  4. Koudum
  5. Westerbork
  6. Wagenborgen
  7. Winschoten
  8. West Wieringen
  9. Meppel
  10. Delfzijl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten