Brandweer Delfzijl neemt nieuw hulpverleningsvoertuig in gebruik

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Delfzijl – Sinds vandaag 5 oktober heeft brandweer Delfzijl het nieuwe hulpverleningsvoertuig met kraan(HVK) in gebruik genomen. Het nieuwe voertuig gaat de huidige HVK uit 2001 vervangen.

Het hulpverleningsvoertuig is gebouwd bij Touw in Bergen op Zoom en heeft een Daf 85CF 6×2 chassis met een meesturende achteras en is voorzien van een hydraulische voorloop motor op de voorste assen die het tot een snelheid van 30 kilometer per uur assisteren bij het wegrijden. Het voertuig wordt voorzien van een Palfinger 2,5 lier en een kraan met een reikwijdte van ongeveer 13 meter.

Naast het gereedschap wat zich ook al op het oude hulpverleningsvoertuig bevond is de nieuwe HV uitgerust met extra materieel zoals: Paratech stutmaterieel om gebouwen en zware voertuigen te stutten, een plasmasnijder, nieuw zwaar redgereedschap van Weber, twee steigers en een tent. Alle benodigdheden worden ingebouwd.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”419″]

Back to top button