Drie keer goud voor Damster Taekwon-doka’s in Utrecht

Utrecht – Pupillen van Taekwon-do Academie Jan Ekema (TAJE) uit Appingedam hebben hoge ogen gegooid tijdens één van de grootste Taekwon-do toernooien van Nederland: The Battle of Utrecht. De acht deelnemers uit Appingedam hebben samen negen prijzen binnen gehaald waarvan 3 goud, 4 zilver en 2 brons.

De Damsters waren vertegenwoordigd bij zowel het sparren als het lopen van stijlpatronen.

Selectie voor Nederlands Team
De wedstrijd in Utrecht is met ruim driehonderd deelnemers uit onder meer Frankrijk, Engeland en Duitsland een van de grootste Taekwon-do toernooien in Nederland. Daarnaast is het één van de selectie toernooien van de Internationale Taekwon-do Federation (ITF) voor het Nederlands Team.

Goed resultaat
Coaches Anna Ekema en Johan Beekhuis zijn tevreden over het resultaat. Beekhuis: ‘Het was technisch een zwaar toernooi. Vooral bij de A-klasse, dat is de klasse voor de hogere banden, was het een zware poule. Het niveau was erg hoog’. Ekema vult aan: ‘Maar ook de lage banderscategorie (B klasse red.) was een lastige. Daar waren poules met veertig deelnemers heel normaal.’

Open Engelse Kampioenschappen
Het was voor de pupillen van TAJE één van de laatste kansen om vormbehoud te tonen voor de Open Engelse Kampioenschappen in Derby die eind november plaatsvinden.

Back to top button