Brandweer Appingedam en Uithuizen in de prijzen bij wedstrijden in Veendam

Veendam – In Veendam is zaterdag door brandweer korpsen uit de provincie gestreden tijdens de provinciale vaardigheidstoetsen. De zogenoemde TAS HD (Tankautospuit Hoge Druk) en de 112 baan (Hulpverlening) speelden zich af op de gemeentewerf.

112 Baan
Bij de 112 baan was een gemeentemedewerker bezig met werkzaamheden en raakte hierbij met zijn been bekneld onder een container. Terwijl de korpsen bezig waren met het bevrijden van het slachtoffer klinken er schoten van een jager. Een andere gemeentemedewerker dat elders op het terrein aan het werk was schrok van de schoten en kwam bekneld te zitten in een vijzel. Ook hier moest het slachtoffer worden bevrijd.

TAS HD
Bij de TAS HD baan was brand ontstaan in een werkplaats waarbij de brand door was geslagen naar de eerste verdieping. Een persoon probeerde de brand te blussen maar kwam ten val toen zij het gebouw wou verlaten.

Het slachtoffer had een sleutelbos waarmee de deuren konden worden geopend naar de ruimtes waar de brand woedde. Op een zolder bevond zich een tweede persoon die aan de werk was en deze was niet bewust van de brand. Een derde onwel geraakte persoon lag boven aan een trap dat toegang bood tot de ruimte waar de brand was doorgeslagen. Na het blussen van de brandhaarden en het redden van de slachtoffers was het scenario ten einde.

Uitslag
Uit onze regio deden de blusploegen Bierum, Delfzijl, Woldendorp, Appingedam, Siddeburen en Uithuizen mee. Uithuizen werd op de TAS HD baan eerste en gaat hiermee door naar de gewestelijke brandweerwedstrijd. Ook brandweer Appingedam viel in de prijzen met vier individuele prijzen op de functie’s aanvalsploeg 1 & 2 en waterploeg 1 & 2.

TAS HD
1. Uithuizen (2)
2. Zuidbroek
3. Wehe Den Hoorn
4. Siddeburen
5. Appingedam
6. Winschoten
7. Stadskanaal
8. Woldendorp

112 Baan
1. Scheemda
2. Hoogezand
3. Commandovoering
4. Bellingwolde
5. Delfzijl (2)
6. Winschoten (2)
7. Bierum
8. Bedum
9. Leek

Back to top button