6.7 C
Delfzijl
19 april 2021 02:50

Bouwoplossingen gezocht voor een toekomstbestendig Groningen

KlussenKlussen
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer

Groningen – De Economic Board Groningen (EBG) organiseert op 30 juni voor de vierde keer de EBG Pitch. Het pitchevent staat dit keer volledig in het teken van bouw en innovatie. Studenten en ondernemers pitchen hun idee aan jury en publiek, die vervolgens allebei stemmen wie er met het grootste bedrag vandoor gaat en zijn of haar plannen waar kan maken. Er is € 20.000 aan prijzengeld beschikbaar. De EBG Pitch – Bouw en Innovatie wordt georganiseerd in samenwerking met BuildinG, tijdens THOES, hét evenement waar bouw en bewoners elkaar ontmoeten. 

Bouwoplossingen voor een toekomstbestendig Groningen
De EBG Pitch – Bouw en Innovatie biedt een podium aan ondernemers en studenten met innovatieve ideeën voor praktische en bewonersvriendelijke bouwoplossingen. Het gebied Noord- en Midden Groningen staat voor een aantal uitdagingen: woningen moeten worden versterkt, schade als gevolg van de bevingen moet worden hersteld. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met energiebesparing en verduurzaming. De jury en het publiek kiezen samen het beste idee en bepalen de verdeling van de € 20.000. “Maar eigenlijk kent de EBG Pitch geen verliezers”, aldus Michelle Moret, programmamanager Ondernemerschap bij EBG. “Samen met BuildinG helpen we alle deelnemers verder. Het event biedt netwerkingangen, deelnemers komen in contact met potentiële klanten en financiers en kunnen profiteren van publiciteit. Bovendien bieden we elke deelnemer de mogelijkheid om advies op maat te krijgen bij het realiseren van zijn/haar idee.” 

Selectiedag en finale
Studenten, mkb’ers en startups kunnen zich vóór 31 mei aanmelden met hun idee. Tijdens de selectiedag op 5 juni presenteren de deelnemers hun idee aan de selectiecommissie. De selectiecommissie kiest de drie ondernemers met de beste ideeën die live mogen pitchen op 30 juni aan de vakjury, bestaande uit Suzan Wierenga (KAW), Annemarie Heite (Hanzehogeschool Groningen) en Roel de Jong (abtWassenaar). Voorafgaand aan dit event biedt EBG de finalisten begeleiding en een pitch-training, zodat ze hun idee zo goed mogelijk kunnen presenteren. De finale van EBG Pitch – Bouw en Innovatie vindt plaats op 30 juni tijdens het event THOES in de Energy Barn op het Zernike-terrein in Groningen. 

Aanmelden
Studenten, start-ups en mkb’ers die hun idee willen pitchen, kunnen zich vóór 31 mei aanmelden via https://www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten