12.8 C
Delfzijl
16 juni 2021 10:09

Danara Stoppels uit Holwierde wint internationale wedstrijd in Amsterdam

spot_img

Amsterdam – Op Hemelvaartsdag werd in Amsterdam The International Amsterdam Battle U18 georganiseerd. Dit is een atletiekwedstrijd voor jongens en meiden tot 18 jaar uit Duitsland, België en Nederland. De 15-jarige Danara Stoppels uit Holwierde mocht Nederland vertegenwoordigen op twee onderdelen. Danara begon op de winderige baan met discuswerpen. De wind stond schuin tegen en dat betekent een voordeel voor de discuswerpsters. Bij de eerste worp kwam de discus mooi op de wind te liggen en daardoor vloog hij naar 38,20m. Een nieuw persoonlijk record en goed voor een vierde plaats.

Later op de dag was het speerwerpen aan de beurt. Het sterke deelnemersveld van 12 meiden bestond voor de helft uit meiden met een persoonlijk record van over de 40m. Vooral Duitsland is een sterk speerwerpland. Hoewel Danara de jongste deelneemster was en lichamelijk nog steeds een stukje moet groeien ten opzichte van die andere meiden heeft ze zich wel even flink laten zien. Met een worp van 44,86m versloeg ze alle andere deelneemsters en mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen.

Met deze afstand neemt Danara tevens de tweede plaats in bezit op de nationale ranglijst allertijden. Dit betekent dat er in Nederland slechts één meisje van 14/15 jaar is geweest die ooit verder heeft gegooid. Als het Danara lukt om dit seizoen nog een kleine drie meter verder te werpen, neemt ze de eerste plaats over. Een mooi doel om naar toe te werken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten