fbpx
14.1 C
Delfzijl
dinsdag 29 september 2020
Home 112-nieuws Update: Loodsbrand Farmsum onder controle; brandweer nog uren aanwezig voor nablussen

Update: Loodsbrand Farmsum onder controle; brandweer nog uren aanwezig voor nablussen

Farmsum – In een loods aan de Loodweg in Farmsum is vrijdagmorgen brand uitgebroken. De loods vol met afval stond bij aankomst van de brandweer van Delfzijl en Wagenborgen al vol rook.

Voldoende bluswater
Om over genoeg bluswater te kunnen voorzien werden twee dompelpompen ingezet. De brandweer heeft met behulp van het schuimblusvoertuig de brandende bult afval zoveel mogelijk gekoeld.

Afval afgevoerd naar afvalverwerker
In de loop van de morgen is er opgeschaald naar “Grip1”, dit is gedaan voor de juiste afstemming tussen alle betrokken hulpdiensten en instanties.

Rond vijf uur werd er afgeschaald naar “Grip 0”, wel blijft de brandweer nog enige uren ter plaatste om toezicht te houden. Het bedrijf gaat het afval uit de loods verwijderen en afvoeren naar een afvalverwerker. Of het gaat lukken om het afval uit de loods te krijgen zonder dat het vuur oplaait is nog onduidelijk.

Aflossing
Brandweerlieden van de brandweer Delfzijl waren eerder op de dag al in touw bij de grote brand in Appingedam. In de middag werden zij samen met de collega’s uit Wagenborgen afgelost door de brandweer van Woldendorp en Uithuizen. Zij zullen naar verwachting nog enige uren aanwezig zijn bij de loods van Wijnne Barends.