fbpx
12.8 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Algemeen Borgsweer ontvangt gemeentelijke bijdrage voor dorpshuis

Borgsweer ontvangt gemeentelijke bijdrage voor dorpshuis

Borgsweer – De Stichting Nicolaas Gillot uit Borgsweer ontvangt van de gemeente Delfzijl een subsidie van € 30.000,- voor de renovatie van het dorpshuis. Borgsweer is daarmee het zesde dorp in de gemeente dat een bijdrage ontvangt voor het realiseren of renoveren van hun dorpshuis. De gemeente ondersteunt de aanvraag, omdat deze past in het programma ‘Alle Dorpen een Dak’, onderdeel van het Actieplan Dorpen en Wijken. Per dorp is er budget voor één dak in het dorp.

Belangrijke ontmoetingsplek voor Borgsweer

De Stichting wil met de subsidie investeren in een structurele ontmoetingsplaats met een duurzame exploitatie voor het dorp. Wethouder Jan Menninga: “De verwachting is dat de maatschappelijke functie van dorpshuizen de komende jaren groeit. Het dorpshuis in Borgsweer past in dit beeld. Op deze centrale plek kunnen inwoners elkaar ontmoeten. Of het nu gaat om mantelzorgers of inwoners met zorgvragen.’ Zowel het eigendom als de duurzame exploitatie ligt in handen van Stichting Nicolaas Gillot.

Subsidie aanvragen

Dorpen en wijken in de gemeente Delfzijl kunnen tot 2019 een subsidieaanvraag indienen. Meer informatie over het programma ‘Alle Dorpen Een Dak’ en het aanvragen van een subsidie staat op www.delfzijl.nl, ‘In de gemeente’, ‘Overzicht Welzijn, Zorg en Samenleving’