fbpx
12.7 C
Delfzijl
maandag 13 juli 2020
Home Algemeen Algemeen Bestuur Noorderzijlvest draagt Bert Middel opnieuw voor als dijkgraaf

Algemeen Bestuur Noorderzijlvest draagt Bert Middel opnieuw voor als dijkgraaf

Delfzijl – Tijdens de algemeen bestuursvergadering op 19 juli stemden de leden voor een herbenoeming van Bert Middel als dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest. Daarmee namen zij het positieve advies van de vertrouwenscommissie over. Een definitieve herbenoeming vindt plaats bij koninklijk besluit. In dat geval wordt Bert Middel voor een tweede periode dijkgraaf van het waterschap.

De ambtstermijn van Bert Middel loopt per 31 december 2017 af. Hij stelt zich beschikbaar voor herbenoeming als dijkgraaf. In de vergadering van 31 mei 2017 is besloten de procedure voor herbenoeming te starten. Een voor de procedure aangestelde vertrouwenscommissie bracht op 7 juli jongstleden een positief advies uit. Dit advies is door het algemeen bestuur overgenomen.

Proces
Het algemeen bestuur verstuurt een aanbeveling aan Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. Zij sturen deze, vergezeld van hun beschouwingen, aan de Minister van Infrastructuur en Milieu. De aflegging van de verklaring en belofte vindt plaats in handen van de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

Aanbeveling
Het algemeen bestuur onderschrijft de bevindingen van de vertrouwenscommissie dat Bert Middel zich als dijkgraaf de afgelopen zes jaar sterk heeft ingezet voor een eigenstandige positionering van het waterschap Noorderzijlvest. Hij is een daadkrachtige en besluitvaardige voorzitter en heeft ruime bestuurlijke ervaring. De vertrouwenscommissie kwam unaniem tot het advies om hem voor herbenoeming aan te bevelen.

Advertenties