Boom Koningsstraat Appingedam gekapt

Appingedam – De boom aan de Koningsstraat in Appingedam die eerder voor veel ophef zorgde is vanochtend gekapt. De wortels van de boom waren in het riool gegroeid en dit veroorzaakt overlast voor meerdere omwonenden. De afvoer van het rioolwater van de aangesloten woningen stagneert doordat het riool is beschadigd. Bij een regenbui kan er zelfs geen gebruik worden gemaakt van het toilet.

Slecht functionerend riool

Meerdere woningen aan de Koningsstraat hebben last van een slecht functionerend riool. De riolering van een deel van de woningen aan de Koningsstraat is aangesloten op het riool van het Gedempte kattendiep. Door de ingegroeide boomwortels van de betreffende boom is het riool ernstig beschadigd, dit veroorzaakt regelmatig verstoppingen.

Om een goede afvoer van de aangesloten woningen te garanderen moet er een nieuw riool worden gelegd. Het verwijderen van de boom is noodzakelijk om dit mogelijk te maken, daarom is de boom vanmorgen gekapt.

Op de plek waar de boom heeft gestaan zal komend plantseizoen, in overleg met omwonenden, gekeken worden naar een nieuwe invulling.

 

Back to top button