fbpx
1.9 C
Delfzijl
18 januari 2021 04:49

Boekenmarkt Soroptimistclub “de Eemsmond” tijdens de jaarmarkt in Bierum

Bierum – Zoals inmiddels bij velen bekend houdt Soroptimistclub “de Eemsmond” haar jaarlijkse boekenmarkt tijdens de jaarmarkt in Bierum. Dit jaar op zaterdag 1 september!

Minder bekend is nog altijd het Soroptimisme, een verbond van vrouwen die als zusters (sorores) het beste (optimum) nastreven. Een internationale organisatie waarvan de leden werkende vrouwen zijn of zijn geweest. De begrippen “vriendschap, verdraagzaamheid en hulpvaardigheid” zijn als het ware voorwaarden om de doelstellingen van het Soroptimisme te kunnen verwezenlijken. Club “de Eemsmond”, opgericht in 1971, bestaat al 47 jaar.

Na heel veel jaren op dezelfde plek moet de boekenmarkt dit jaar uitwijken naar een andere locatie er schuin tegenover, namelijk bij de Bierumer School, Hereweg 12 van 10.00 tot 17.00 uur. De goede doelen die dit jaar door de club gesteund worden zijn “steriliseerbare bevallingssets” voor Lukulu in Zambia om moeder en kind sterfte te beperken, een “belevingstuin” bij Damsterheerd en “deskundigheidsbevordering” voor Hospice “de Schutse” in Appingedam.

Afgelopen jaar zijn er weer enorm veel mooie 2 e handsboeken verzameld en netjes gesorteerd en gerubriceerd.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten