fbpx
12.5 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Sport BMX-ers FCC de Fivelcrossers uit Appingedam aan de start van het WK...

BMX-ers FCC de Fivelcrossers uit Appingedam aan de start van het WK EK en NK

Appingedam – In de eerste week van de zomervakantie reizen vijf BMX-ers van FCC de Fivelcrossers uit Appingedam af naar het Belgische Zolder voor het WK. Twee dames en drie heren van de club zullen aan de start verschijnen tijdens de wereld kampioenschappen BMX.

Er zal door de dames Charlotte Doddema uit Noordbroek en Aniek Bouwman uit Hellum en de heren Sem van Dijken uit Appingedam en Luca en Dino de Rooy uit Zeerijp, worden gestreden om de felbegeerde podiumplaatsen die in Zolder te verdienen zijn.

Niet alleen het WK staat op het programma van de Fivelcrossers maar ook het NK en het EK. De dames Charlotte en Aniek en de heren Sem van Dijken en de mannen (Luca, Milan en Dino) De Rooy staan alle zes volgend weekend 6 juli aan de start in Erp. Hier worden Nederlands Kampioenschappen van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wierer Unie) gereden.

In de tweede week van juli vertrekt Charlotte Doddema naar Letland om daar deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen. Charlotte gaat de strijd aan met vele andere meiden in haar leeftijdsklasse girls 8 years.

Advertenties