Danara Stoppels Nederlands Kampioen speerwerpen

Alphen aan den Rijn – Afgelopen weekend werd in Alphen aan den Rijn het Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren gehouden. Er werd door bijna 1000 atleten gestreden in de categorie├źn onder 18 en onder 20 jaar. De 16-jarige Danara Stoppels uit Holwierde vertegenwoordigde haar vereniging Groningen Atletiek op de onderdelen kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.

Het weekend begon op de snikhete zaterdag moeizaam voor Stoppels. Het kogelstoten ging niet echt lekker maar in de zesde poging stootte Danara de kogel van 3 kg toch nog naar 13.99m. Genoeg voor de derde plaats. Later in de middag ging de wedstrijd door met discuswerpen. Dit ging al bij het inwerpen naar tevredenheid en het resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 42,95m. De eerste plaats op dit onderdeel was bij voorbaat al weggegeven aan wereldtopper Alida van Daalen, maar Stoppels wist binnen 5m van haar te blijven en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen.

De volgende dag mocht Stoppels uitkomen op haar favoriete onderdeel, speerwerpen. Het beloofde een spannende strijd te worden want er waren vijf meiden in staat om de speer ruim over de 40m te gooien. Stoppels gooide de speer in haar eerste poging gelijk naar 47,12m. Haar grootste concurrente gooide 60cm minder ver. In de resterende 5 pogingen was het flink billen knijpen van de spanning, maar niemand kwam over de eerste afstand van Stoppels heen en daarmee mag zij zich een jaar lang Nederlands Kampioen onder de 18 jaar noemen. Met een gouden, zilveren en bronzen medaille mag het voor Stoppels een zeer succesvol weekend genoemd worden.

Back to top button