Bloemenwinkel Spijk gaat in nieuw pand verder als Bloemen en Planten Centrum Bie de Jongens

Spijk – Op woensdag 14 april om 10.30 uur zal burgemeester Gerard Beukema Bloemen en Planten Centrum Bie de Jongens aan de Ubbenasingel 46 in Spijk officieel openen. In het karakteristieke zeshoekige gebouw van de voormalige kleuterschool en peuterspeelzaal hebben Klaas Jan Moesker en Ron Machielsen een nieuw onderkomen weten te vinden. Klaas Jan en Ron runden al 6,5 jaar een bloemenwinkel aan de Schoolstraat in het dorp onder de naam bloemenshop 3Borg Spijk, maar daar waren ze aardig uit hun jasje gegroeid.

Vorig jaar kwam het pand van de voormalige kleuterschool en peuterspeelzaal leeg te staan na de verhuizing van de school naar het nieuwe Kindcentrum in het dorp. Met de verhuizing naar een nieuw pand verdwijnt ook de naam 3Borg uit het dorp. De naam Bloemen en Planten Centrum Bie de Jongens past ze beter “De klanten zeggen altijd: effe bie de jongens kieken”, vertelt Ron Machielsen.

Groter pand met veel buitenruimte
In het pand aan de Ubbenasingel hebben de heren veel meer ruimte tot hun beschikking. “We hebben nu met in totaal 1750 vierkante meter oppervlakte ontzettend veel ruimte. Ook zal het assortiment nog breder worden en we kunnen nu alles beter uitstallen en presenteren. De 650 vierkante meter aan buitenterrein is al een enorme aanwinst. We hebben nu palmbomen, mediterrane planten, polygala en olijfbomen die we tot 4 meter hoog kunnen leveren.”

De oude peuterspeelzaal heeft voor Klaas Jan Moesker een speciale betekenis. Als kleine jongen mocht hij het gebouw samen met de Commissaris van de Koningin openen, een foto hiervan hangt op een prominente plek achter de kassa.

Vanaf woensdag is het vier dagen feest bij Bloemen en Planten Centrum Bie de Jongens met een openings vierdaagse. Woensdag staat er een draaiorgel en tot en met zaterdag staan er springkussens voor de kinderen en zijn er diverse openingsacties. Ook is er een wedstrijd voor de jeugd uit het dorp. Van 14 tot 24 april kunnen zonnebloem zaadjes worden afgehaald in de winkel, hiermee doe je mee aan de wedstrijd wie kweekt de hoogte zonnebloem. De winnaar wordt op 11 september bekend gemaakt.

Back to top button