Bikers en trikers bezorgen gehandicapte Matijs Bakker onvergetelijke verjaardag

Delfzijl – Een groep bikers en trikers van Stichting Indo Melati hebben Matijs Bakker uit Delfzijl vrijdagmiddag een onvergetelijke 12e verjaardag gegeven. Matijs heeft het zeer zeldzame CTNNB1 syndroom en heeft het een sociaal/emotioneel niveau van een kind tussen de 2,5 en 3 jaar.

Hij gaat sinds een aantal jaar naar de Mytylschool in Haren waar hij met de taxi heen wordt gebracht. Matijs vindt nieuwe dingen heel spannend en heeft altijd even nodig om te wennen.

Matijs is dol op een bezoek aan het spookhuis met zijn oma of een ritje in de achtbaan vindt hij ook heel leuk. Ook is hij dol op paarden; Matijs heeft inmiddels een hele verzameling Schleich paarden op zijn kamer.

Matijs werd vrijdag 2 april 12 jaar en zijn ouders hadden een oproep gedaan via Facebook dat Matijs heel graag veel kaarten zou willen ontvangen. Randy Meijer van Stichting Indo Melati zag dit bericht voorbijkomen en vond het een leuk idee om Matijs en zijn ouders te verrassen met een rondrit op de trike door Delfzijl.

Het plan werd in werking gezet en op vrijdagmiddag stonden er drie bikes en zes trikes bij de familie Bakker voor de deur voor een rondrit door Delfzijl. Tijdens deze rondrit werd er gestopt bij lifestyle shop van Cris en Fenna van de Vuursteen aan de Oude Schans waar de familie een kop koffie met een saucijzenbroodjes kreeg aangeboden door Bakkerij Jullens.

Vervolgens ging de rit veder en bij Cafetaria Lekker Hoor in Delfzijl-Noord kreeg de familie een snack aangeboden door Jacob Veenstra. De gehele rit stond er een brede lach op het gezicht van Matijs en hij heeft onwijs genoten van deze bijzondere middag.

Back to top button