fbpx
6.8 C
Delfzijl
24 november 2020 10:18

Bijzondere bus in Damsterheerd laat bewoners genieten

Appingedam – Sinds kort kunnen de bewoners van Damsterheerd met de digitale bus op stap. Met de digitale bus kunnen bewoners reizen zonder te reizen. De bus staat op de eerste etage van Damsterheerd. Een innovatief project dat aansluit bij de beleving van ouderen in het verzorgingshuis of verpleeghuis.

De ramen van de bus zijn vervangen door televisieschermen, waarop landschappen, straten en gebouwen uit de omgeving voorbij trekken. De beelden zorgen voor herkenning, waardoor herinneringen boven komen aan de tijd dat ouderen met de bus naar familie of het werk gingen. Het maken van een indoor busrit werkt bovendien rustgevend.

De digitale bus is een initiatief van Tanja Simon. Zij is werkzaam op de verpleegunit van Damsterheerd. In het kader van haar opleiding tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) heeft het plan tot deze speciale bus uitgewerkt.

Foto en Video de Vries uit Appingedam heeft de omgevingsbeelden gemaakt. UVO vervoer heeft Damsterheerd hele mooie busstoelen geschonken. En van DrentheTours uit Assen hebben wij de rest van alle accessoires voor de bus gekregen. Fantastisch!

De bus is vanaf begin mei al “aan de rit”.  De bewoners reageren er enthousiast op. Men vindt het leuk om herkenbare dingen te zien, naar aanleiding daarvan komen de verhalen los. Ook geeft het zitten in de bus een stukje rust. De beelden die getoond worden zijn  omgevingsbeelden van Appingedam, Het Eemskanaal en de haven Delfzijl. Een mooie aanwinst voor Damsterheerd!

Volg ons op

10,550FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...