Bijzonder concert Haydn Jeugd Strijk Orkest en rockband Vanderlinde in de Kruiskerk Delfzijl

Delfzijl – De Lionsclub Appingedam – Delfzijl houdt al vele jaren een benefietconcert in de Kruiskerk in Delfzijl. Zondag 12 februari om 14.30 uur organiseren zij een bijzonder concert, met een mix van een klassiek strijkorkest en een rockband.

Het gaat om het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) en de band Vandelinde, rond de oud-Delfzijlster Arjan van der Linde. Het klassiek concert van studenten van het Prins Claus conservatorium in Groningen wordt aangevuld met Arjan van der Linde met zijn band.

Muzikale uitdaging
Arjan is oorspronkelijk afkomstig uit Delfzijl, heeft conservatorium gestudeerd in Groningen en treedt momenteel vooral veel op in Duitsland. Zowel Arjan als het HJSO vinden het een eer en uitdaging om beide muziekstijlen te combineren in één concert. Natuurlijk spelen het HJSO en Vanderlinde hun eigen repertoire. Maar ze zijn de uitdaging ook aangegaan om een aantal stukken samen te spelen. Klassiek ontmoet pop. Het belooft een muzikaal erg bijzondere middag te worden.

Goede doelen
De opbrengst van het concert komt ten goede aan drie doelen: Sport4connect, de Voedselbank Eemsdelta en het MJM kindertehuis in Ecuador.

Entreebewijzen zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de leden van de Lionsclub en bij GroenRijk Eemsdelta in Appingedam, Apotheek Neptunus en Attfysio in Delfzijl. Verder kunt u kaarten bestellen via appingedam.delfzijl@lions.nl.  Ook bij de entree zijn kaarten verkrijgbaar als het concert dan nog niet is uitverkocht.

Meer informatie via: www.appingedamdelfzijl.lions.nl.

rockband Vanderlinde


Back to top button