Bezoek Nobelprijswinnaar Ben Feringa aan obs de Vuurvlinder in Appingedam

Appingedam – “Hoe voelde u zich toen u de Nobelprijs won?” Een Nobelprijswinnaar ontmoet je niet iedere dag….dus deze vraag stel je niet zomaar. Het was dus heel bijzonder dat de leerlingen van obs de Vuurvlinder dat op dinsdag 14 maart wel deden.

Prof. dr. Ben Feringa, winnaar van de Nobelprijs voor de scheikunde, bezocht de school. Dit bezoek stond voor de kinderen in het teken van nieuwsgierig zijn en vragen stellen.

Alle groepen waren deze dag bezig met het afronden van het project “weer en klimaat”. Ben Feringa bracht een bezoek aan elke klas, om met de leerlingen in gesprek te gaan over het project maar ook over hun dromen en verwondering.

Voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 startte deze dag met een college. Ben Feringa gaf een presentatie over zijn werk en over hoe hij wetenschapper is geworden. Tien leerlingen kregen hierbij de kans om een vraag te stellen aan de professor.

Daar zaten goede en inspirerende vragen bij, die leidden tot een mooi en leerzaam gesprek.

Tenslotte ging de echte Nobelprijs ook nog rond. Alle kinderen hielden hem even vast. Iedereen had zo even de kans om deze ervaring in ieder geval één keer in z’n leven te hebben.

Back to top button