Bewegingsonderwijs via programma ‘Nijntje Beweegdiploma’

Delfzijl – Het college van B en W heeft besloten het programma ‘Nijntje Beweegdiploma’ in de buitendorpen van de gemeente Delfzijl te laten plaatsvinden. Het ‘Nijntje Beweegdiploma’ is een programma voor kinderen van vier tot zes jaar, ondersteund door sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen. Onder het mom van ‘Jong geleerd is oud gedaan’ laat de gemeente zo’n tweehonderd kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met verschillende manieren van bewegen. De lessen starten in oktober 2017. In april 2018 ontvangen de kinderen het ‘Nijntje Beweegdiploma’.

Samenwerking met basisscholen

‘Bewegingslessen zijn essentieel voor de motorische ontwikkeling van kinderen’, zegt wethouder Hans Ronde. Door kinderen op jonge leeftijd te laten bewegen en ze kennis te laten maken met allerlei sporten willen we een doorgaande lijn creëren voor het bewegingsonderwijs voor de groepen 1 tot en met 8. We zijn dan ook blij dat basisscholen hebben aangegeven hierin met de gemeente te gaan samenwerken.’De deelnemende basisscholen zijn CBS De Borgstee-Spijk, OBS Fiepko CoolmanSpijk, OBS Hiliglo-Holwierde, Basisschool De Kronkelaar-Wagenborgen, Basisschool De MunteTermunten en Basisschool De Woldrakkers-Woldendorp. Daarbij worden ouders geïnformeerd over de opzet van het programma en gezonde voeding.

Financiële middelen

De gemeente ontvangt sinds 2015 vanuit het Rijk de decentralisatie-uitkering Gezond in de Stad’ (GIDS).Het project loopt tot en met 2021. In 2013 is het Volksgezondheidsbeleid ‘Gezond in DAL’ vastgesteld. Het programma ‘Nijntje Beweegdiploma’sluit hierbij aan.

Back to top button