20.2 C
Delfzijl
16 juni 2021 10:23

Dutch Marines Rowing Challenge aangekomen in de haven van Delfzijl

spot_img

Delfzijl – Ruim dertig oud mariniers roeien deze week de Dutch Marines Rowing Challenge  van Den Helder naar Wilhelmshaven in Duitsland, 352 kilometer in totaal. Donderdagmiddag kwamen ze aan in de haven van Delfzijl. Na vertrek uit Den Helder roeiden de mannen over de Waddenzee naar Lauwersoog. Daar werd overnacht. Het plan om over de Waddenzee verder te roeien naar de Eemshaven moest worden bijgesteld vanwege het slechte weer. De oud mariniers trokken nu binnendoor via het Lauwersmeer, het Reitdiep, de stad en via het Eemskanaal naar Delfzijl. Daar kwamen ze rond twintig over drie aan. Ze werden opgewacht door wethouder Hans Ronde die de heren namens de gemeente een kleine bijdrage kon doen voor hun missie. Morgen gaan de mariniers verder dan steken ze de Eems over naar Emden.

Roeien voor buddy’s in nood

Ze roeien om geld in te zamelen voor oud-collega’s die gewond zijn geraakt bij vredesmissies of door andere oorzaken in de problemen zijn gekomen. Het roeien is voor veel oud mariniers al helend. Het samen zijn, oude maten weer zien, de humor, de fysieke inspanning en het “stompen” is geheel des mariniers. Maar vooral het feit dat de oud mariniers onder elkaar zijn geeft velen weer een goed gevoel en stimuleert het proces van heling. DMRC biedt een thuiskomen voor hen die dat zo hard nodig hebben.

Met zeven trainingslocaties in Nederland is er voor iedere oud- of actief dienende marinier die nog wil aanhaken, een mogelijkheid om te trainen. Het doel is en blijft roeien voor- en met buddy’s in nood.

Uw steun is daarbij van zeer groot belang! Help het  DMRC om deze oud mariniers de juiste hulp te bieden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten