maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Bever bij Appingedam gevangen en weer uitgezet

spot_img

Appingedam – De bever die vorige week is gelokaliseerd in de omgeving van Appingedam is vanmorgen in een kooi gevangen. Het dier is vandaag uitgezet in een gebied waar de bever welkom is. In het laaggelegen gebied waar het dier gevangen is, kan de bever niet blijven: het dier kan graafschade veroorzaken aan dijken. Dat brengt een risico met zich mee voor de waterveiligheid.

In overleg en nauwe samenwerking met buurwaterschap Hunze en Aa’s, de zoogdierenvereniging en Staatsbosbeheer is de bever uitgezet in het Ruiten Aa gebied bij Sellingen. Omdat bevers territoriale dieren zijn, is het dier uitgezet in een gebied waar geen andere bevers zijn. In deze ‘groene’ zone (aangegeven in het provinciale beverbeheerplan) is de bever welkom en richt geen schade aan. Er zijn afwisselend leefgebieden beschikbaar met beken, plassen en laagveenmoerassen die met elkaar in verbinding staan.

Deze bever is eerder gezien in de zeesluizen in het Eemskanaal. Dat maakt het aannemelijk dat de bever een route heeft afgelegd vanuit de stad Groningen via het Eemskanaal in de richting van Delfzijl en Appingedam.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...