5 tips om korter te douchen

Nederland – Heb je moeite met korter douchen? Iedereen weet dat korter douchen niet alleen water, maar ook geld bespaart. Bovendien gebruik je op deze manier minder gas en dat is vandaag de dag zeker geen overbodige luxe. En zoals je weet, zijn alle drie kostbare hulpbronnen! Wil je leren hoe je korter kunt douchen en besparen, bekijk dan deze 5 handige tips om korter te douchen. Als je deze tips eens probeert, kun je genieten van kortere douches, terwijl je ook nog eens tijd, water, gas en geld bespaart. Douchetimers bedrukken met je eigen design raden we je nu alvast aan. Wil je weten waarom? Dat leggen we hieronder uit! 

Stel een timer in
Dit lijkt vanzelfsprekend, maar zoveel mensen doen het niet. Koop een timer op batterijen die je direct in je douche kunt hangen. Stel het in op 7 minuten, wat de perfecte hoeveelheid tijd is om te doen wat je nodig hebt, al kun je het eventueel nog wat korter zetten zodat je nog meer water, gas en geld bespaart. Zo heb je een beeld voor je en kun je bijhouden hoe lang je al gedoucht hebt. Douchetimers bedrukken is vanwege deze tip dus een goed idee. Het is verstandig om voor elk gezinslid een eigen timer te laten bedrukken met hun eigen ontwerp zodat ze weten welke douchetimer ze moeten gebruiken als ze gaan douchen.

Maak er een teamprestatie van
Laat het hele gezin streven naar kortere douches. Zo kun je elkaar aanmoedigen en elkaar aanspreken. Het is een stuk moeilijker om lang te douchen als iemand op de deur klopt om je te herinneren aan de inspanning van het gezin! Ook de douchetimers bedrukken voor elk gezinslid speelt bij deze tip een rol. 

Zet je favoriete nummer aan
Zet je favoriete liedje aan aan het begin van je douche. Weet dat wanneer het nummer eindigt, het tijd is om de douche af te maken. De meeste nummers duren ongeveer vier minuten, dus dit geeft je vier minuten plus een minuut om erin te komen en twee minuten om eruit te komen. Perfect! Eventueel hoef je dan zelfs niet eens meer een douchetimer te gebruiken, al is het toch wel slim om dit aan te zetten als extra geheugensteuntje.

Houd je toiletartikelen georganiseerd
Als alles wat je nodig hebt binnen handbereik is, hoef je je geen zorgen te maken dat je tijd verspilt met zoeken. Houd toiletartikelen georganiseerd op een doucheplank, zodat je ze alleen maar hoeft te pakken en te gaan. Eventueel kun je ook een rekje aan de wand in je douche ophangen. Hier kun je de benodigde toiletartikelen plaatsen, terwijl je bedrukte douchetimer hier ook een plekje kan krijgen.

Let op je besparingen
Noteer de besparing op je waterrekening en ook hoeveel tijd je ’s ochtends bespaart. Als je deze besparingen ziet oplopen, kun je worden aangemoedigd om te blijven streven naar kortere douches. De besparingen kun je bovendien gebruiken om de aankoop van de bedrukte douchetimers te financieren! 

Back to top button