Beginnende graffiti artiesten uit Delfzijl knappen fietstunnel op

Delfzijl – Enkele jonge beginnende graffiti artiesten uit Delfzijl hebben zaterdag de fietstunnel tussen het Vestingpark en het Wilhelminapark opgeknapt met een nieuwe kunstwerk. Een paar jaar geleden was de tunnel al eens beschilderd door een groep jongeren uit de wijk, ook onder leiding van het jongerenwerk. De gemeente had dit zonder overleg overgeschilderd sindsdien werd de tunnel steeds weer beklad met graffiti.

In samenwerking met het jongerenwerk van Cadanz Welzijn en De Click hebben de jongeren, onder leiding van Klaas Lageweg (graffitikunstenaar uit Groningen), de afgelopen maanden hun skills geoefend. De jongeren hebben dit gedaan in een woning van Acantus (Balticparkflat) die t.z.t. gesloopt gaat worden. In de toekomst zullen ze meer projecten in de wijk gaan opleuken, onder andere  de zijkanten van de Balticflat en de garageboxen van de gemeente Eemsdelta achter de flat.

Het jongerenwerk van Cadanz Welzijn voert meer werkplaatsen uit met De Click. Bij de Click komen creatievelingen bijeen om van elkaar te leren en hun talenten te ontwikkelen. Dit kan van alles zijn: skaten, graffiti, beats maken, fotografie, vloggen, dans, presentatie, productie, techniek. Je hoeft niet per se ergens goed in te zijn, enthousiasme en passie zijn het allerbelangrijkste! Kijk voor meer info op www.declick.nl. 

In Delfzijl zijn ook de werkplaatsen rap/ beats maken en TikTok filmpjes maken. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de jongerenwerker, Maja Dijkstra 06-10954787 of m.dijkstra@cadanzwelzijn.nl

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2748″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button