fbpx
9.2 C
Delfzijl
29 oktober 2020 02:07

Het begin van het Wad n Wereldorkest en het einde van het IVAK Wereldorkest

Delfzijl – Op 9 mei 2017 is het “oude“ IVAK ten grave gedragen en tegelijk de Stichting IVAK, Centrum voor Kunst en Cultuur, opgericht. Het “oude” IVAK was de paraplu waaronder veel groepen en individuele kunst en cultuurbeoefenaars bezig waren met het beoefenen van hun vaardigheden, al dan niet met het doel het grote publiek hiermee kennis te laten maken. Orkesten, muziekgroepjes , ensembles, schildergroepjes en nog vele anderen hebben dankzij het “oude” IVAK zich kunnen ontwikkelen en aan vele culturele evenementen hun bijdrage geleverd. Omdat de nieuwe Stichting IVAK niet langer als paraplu voor het Wereldorkest kan dienen is door de deelnemers van het IVAK Wereldorkest besloten het orkest in een stichting onder te brengen en zelfstandig verder te gaan onder de naam: Wad n Wereldorkest (WnW)

Het Wad n Wereldorkest speelt volkskmuziek uit veel delen van de wereld, o.a.de Balkan landen, Rusland, Ierland, Spanje of Zuid- en Midden Amerika. Ook klezmer’s zijn een favoriet onderdeel op het programma.

Kortom een echt wereldorkest met veel feestmuziek en af en toe een droevige ballade. Het orkest treedt regelmatig op bij feesten, openingen, op scholen, interculturele manifestaties of festivals. Het Wad n Wereldorkest telt 25 muzikanten en bestaat uit: viool, dwarsfluit, klarinet, saxofoons, bugel, accordeon, gitaar, banjo, piano, bas en slagwerk / percussie. Hierdoor zijn veel combinaties in de muziek mogelijk.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten