7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:03

Basisschool leerlingen in de DAL-gemeenten lezen 3900 boeken tijdens Scoor een Boek

Appingedam – 935 kinderen uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum hebben in totaal 3900 boeken gelezen. Dat werd vrijdagochtend tijdens de sportieve afsluiting van het project Scoor een Boek bekend gemaakt door wethouder Martien van Bostelen van de gemeente Appingedam.

Hij werd bij de bekendmaking op het Burgemeester Welleman Sportpak ondersteund door de voetballende drieling Josefien, Jasmin en Isabella Slump van NEC Delfzijl. Hierna namen de kinderen deel aan sportieve activiteiten  georganiseerd door Huis voor de Sport.

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom koppelt Biblionet Groningen met Scoor een Boek! lezen aan sport. Dat FC Groningen, vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid, een bijdrage levert aan dit project maakt Scoor een Boek! mede succesvol. Zo speelde FC Groningen-speler Tom Hiariej dit jaar de hoofdrol in de videoboodschappen waarmee de leerlingen werden aangemoedigd te lezen.

Uit en thuis

Scoor een Boek! vond niet alleen plaats in de klas. Ook thuis kon het hele gezin boeken, kranten en tijdschriften ‘scoren’. Maar dat was niet alles. In de voorjaarsvakantie organiseerden Biblionet Groningen, het Groninger Forum en FC Groningen in de Maatschappij in 7 bibliotheken in de provincie een Scoor een Boek! Experience.  Honderden kinderen speelden in de bibliotheken een partijtje robotvoetbal, waren voor even een voetbalcommentator of vertoonden hun kunsten in de skill-zone.

Landelijke opzet

Het succes van Scoor een Boek! is niet onopgemerkt gebleven. De eerste stappen naar een landelijke uitrol zijn inmiddels gezet. Bij de editie van dit jaar zijn Bibliotheek Deventer en Go Ahead Eagles al aangehaakt. In 2018 volgen waarschijnlijk meer clubs uit de Eredivisie. Biblionet Groningen werkt bij de landelijke opzet samen met Stichting Lezen, Rijnbrink en Eredivisie CV.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin

Populaire berichten