Vier prijswinnende bands op Springpop Revival

Delfzijl – Prijswinnaars en topmuzikanten staan op het programma van Springpop Revival dat Tweede Paasdag in Het Lokaal in Delfzijl wordt gehouden. Dit jaar niet met drie bands maar met vier; het duo Arjan van der Linde/Bart Schwertmann, The Movement, Groove Ally en Patience.

Patience

Patience opent Springpop, dat dit jaar om drie uur begint in verband met uitgebreide programma. De band Patience is een jaar oud en bestaat uit Dagmar van der Werff (zang), Max Heerema (gitaar), Peter Udema (bas en zang) en Theo Bouwers (drums). De vier hebben we allemaal teruggezien in vroegere bands en zijn zeker geen onbekenden op de regionale podia. Aanstekelijke rock maar niet louter bekende hits.

Groove Ally

Groove Ally staat als tweede op het programma. In deze swingende band vinden we Danjil Tuhumena. Deze rasmuzikant bracht het tot de tweede ronde van The Voice of Holland. Dit multitalent speelt meerdere instrumenten maar in Groove Ally is hij de bassist. Allard Folkers verruilde de drums voor gitaar en is mede verantwoordelijk voor de zangpartijen. Toetsenist Marcel Mook heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de soul- en blues scene.

Drummer Nardo Titirlobloby is groot geworden in de sessie wereld. Muziekliefhebbers hebben hem ongetwijfeld wel eens ergens op zien treden. Nardo zingt ook tweede of derde stem. Funk, soul en rock mogen we verwachten.

The Movement

Als derde staat The Movement op het programma. Vorig jaar won deze jonge band de Pop Groningen Talent Award!  De band trad op tijdens het Bevrijdingsfestival 2016, Kadepop en Eurosonic Noorderslag en maandag 17 april op Springpop Revival! In de muziek van deze energieke band horen we invloeden van Foo Fighters en Thin Lizzy.

De band bestaat uit: Bram Menninga (bas en zang), Tim van de Windt (drums), Kevin Bos (gitaar en zang), Frank Huizinga (gitaar).

VanderLinde/Schwertmann

Het duo Arjan van der Linde/Bart Schwertmann sluit Springpop Revival 2017 af. Ook hier een prijswinnaar. Bart Schwertmann won in 2000 de Soundmixshow met zijn prachtige vertolking van Gethsemane uit de rockopera Jesus Christ Superstar. Bart is al dertig jaar actief in de muziek.

Dat Springpop hiermee een topmuzikant in huis heeft gehaald blijkt wel uit het feit dat de beroemde Nederlandse groep Kayak hem heeft gestrikt om mee te touren als frontman!

Zijn muzikale kameraad Arjan van der Linde heeft eveneens een aanzienlijke staat van dienst. De roots van deze componist, zanger, bassist, gitarist en tekstschrijver liggen in Delfzijl. Met zijn band VanderLinde (ook met Bart) heeft hij zes albums opgenomen onder meer in de VS.

Op Springpop brengt hij samen met Bart covers. Ook Arjan speelde vroeger al eens op het oude Springpop.

Vier leuke, interessante en verrassende bands voor de entreeprijs van nul euro bieden een buitenkans voor de muziekliefhebber!

Back to top button