fbpx
15.9 C
Delfzijl
donderdag 02 juli 2020
Home Sport Basisschool leerlingen in Appingedam maken kennis met tafeltennis

Basisschool leerlingen in Appingedam maken kennis met tafeltennis

Appingedam – Op zaterdag 26 september werd door tafeltennisvereniging DTTC’78 uit Appingedam Table Stars georganiseerd voor basisschool leerlingen. Table Stars is een kennismakingsprogramma tafeltennis voor kinderen op de basisschool. Centraal staat het verbeteren van de oog-hand coördinatie en de fijne motoriek.

Door leuke oefeningen leren kinderen spelenderwijs belangrijke vaardigheden die ertoe leiden dat ze beter een slagbeweging kunnen maken, zich beter kunnen concentreren, en een verbeterde fijne motoriek ontwikkelen op jonge leeftijd.

In de sportzaal stonden 8 oefeningen opgesteld om kennis te maken met bal en bat. Onder leiding van een aantal vrijwilligers werden er in groepjes het circuit afgewerkt. Het ging en fanatiek en sportief aan toe een gezonde strijd. De eerste prijs ging naar Sem Berghuis van Jan Ligthartschool gevolgd door Luuk Silvrants van SBO De Delta en Somaya Venderbos de Vuurvlinder. Ook alle andere deelnemers mochten een prijs uitzoeken. Er werd een korte pauze ingelast waar deelnemers werd getrakteerd op glas drinken

Na de pauze mochten de deelnemers wedstrijdjes tegen elkaar spelen. Het maakte niet uit hoe er geserveerd werd of dat de bal 2 keer op tafel kwam. Het was dan ook mooi om te zien wat deelnemers geleerd hadden tijdens spelencircuit dit achter de tafel in praktijk brachten. Bij de jongste deelnemers ging de overwinning naar Roan Kugel van Jan Ligthartschool en een keurige 2e plaats voor Soumiya Bey In de 2e groep waren de spelers erg aan elkaar gewaagd en ging de overwinning naar Ruben Bolt van De Zaaier op de 2e plaats Somaya Venderbos en een mooie 3e plaats voor Mayssa Venderbos.

Bij de Jongens (groep 7 en 8) ging in poule 1 de overwinning naar Sem Berghuis Jan Ligthart gevolgd door Jens Ruben Jan Ligthartschool en Sem Oosterhof van SBO de Delta. In poule 2 ging de het tussen Luuks Silvrants en Hugo Duinkerken. Na een spannende wedstrijd ging de overwinning naar Luuk Silvrants SBO De Delta en een mooie 2e plaats voor Hugo Duinkerken Jan Ligthartschool.

Na afloop kreeg iedereen een herinnering mee naar huis. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.

Gratis cursus tafeltennis
Vanaf komende vrijdag geven we voor alle deelnemers maar ook kinderen die niet mee konden doen een gratis cursus. Er mag dan 5 weken lang op de vrijdag van 18.15 – 19.00 meegetraind worden. Onder deskundige leiding leren kinderen de eerst beginslagen van tafeltennis.

Adres: gymzaal SBO De Delta Pastorielaan 2 Appingedam
Voor meer informatie en foto’s op www.dttc.nl

Advertenties