Zeehondencrèche vraagt aandacht voor probleem van plastic afval in zee

Pieterburen – Dit jaar brengt de Zeehondencrèche het probleem van plastic afval in zee voor zeehonden onder de aandacht tijdens het Weekend van de Wetenschap, op 3&4 oktober. IMARES biologe Elisa Bravo Rebolledo doet met alle bezoekers live onderzoek en het publiek wordt uitgenodigd om achter de schermen te zien welk onderzoek er nog meer plaatsvindt.

De Zeehondencrèche maakt zich daar ernstige zorgen over de enorme toename van plastic afval in zee, want zeehonden staan boven aan de voedselketen. Dat maakt ze heel gevoelig voor iedere vorm van vervuiling. Wetenschapster Elisa Bravo Rebolledo vertelt daarom tijdens Weekend van de Wetenschap over haar onderzoek naar plastic in de magen van zeehonden. Onder haar begeleiding kunnen bezoekers daarna ontdekken hoe dat op een vergelijkbare manier zit in de maag van een vogel.

Op 3 & 4 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap, openen meer dan 200 locaties hun normaal gesloten deuren voor publiek. Op locaties door heel Nederland zijn verschillende exclusieve activiteiten georganiseerd zoals experimenten, voorstellingen, lezingen en tentoonstellingen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

Daarom zal de Zeehondencrèche het publiek ook uitnodigen achter de schermen. Er wordt een kijkje gegeven in ons onderzoek van afgelopen jaar naar het gedrag van zeehondenmoeders en hun pups. Ook zullen dierenartsen laten zien hoe zeehonden bij binnenkomst onderzocht worden. Tenslotte kunnen bezoekers natuurlijk ook het compleet vernieuwde bezoekerscentrum zien, waar veel aandacht is voor de plastic afval problematiek. En omdat de crèche het belang van het Weekend van de Wetenschap erkent, geldt er het hele weekend korting op de entree.

Back to top button