Azc aan de Hogelandsterweg in Farmsum doet mee aan de Open azc dag

Farmsum – Op zaterdag 24 september wordt de Open azc dag gehouden. Deze dag openen veel azc’s hun deuren. Je kunt op die dag bewoners van de azc’s ontmoeten en een indruk krijgen van het dagelijks leven in een azc. De Open azc dag is een jaarlijks initiatief van het COA, de IND, VluchtelingenWerk Nederland en de DT&V. In de gemeente Eemsdelta is de locatie aan de Hogelandsterweg 16 in Farmsum zaterdag geopend van 13:00 uur tot 16:00 uur.

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. Hiermee wil het COA benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Ontmoetingen tussen Nederlanders en asielzoekers
Met de Open azc dag wil het COA Nederlanders uitnodigen om asielzoekers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Tijdens deze open dag zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Medewerkers en bewoners laten zien dat er in en buiten het azc tal van activiteiten en programma’s zijn waar de bewoners dagelijks aan kunnen meedoen. Organisaties vertellen over hun werkzaamheden op de opvanglocatie: de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

Back to top button