Avantium uitgeroepen tot Groene Groninger van het jaar

Delfzijl – Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) heeft technologiebedrijf Avantium in Delfzijl onderscheiden met de Groene Groninger. 

De Groene Groninger wordt jaarlijks door SBE uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere rol heeft gespeeld bij de omschakeling naar duurzame energie en grondstoffen. 

SBE-directeur Frans Alting: “Avantium laat zien dat groene chemie werkt en de sleutel is voor een duurzame samenleving. Hun technologie om van plantenresten de grondstoffen te maken voor bijvoorbeeld drinkflessen is baanbrekend. Stel je eens voor welke impact dat heeft. En dat gebeurt hier allemaal in Groningen!”

Avantium heeft de techniek de afgelopen jaren in Delfzijl op kleine schaal de technologie verder ontwikkeld. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat in 2023 de bouw van de bioplasticfabriek in Delfzijl zal starten. De ontwikkeling past helemaal in de strategie van de Eemsdelta om duurzame koploper te zijn.

Groene Groninger
De Groene Groninger werd op 3 december 2019 geïntroduceerd tijdens het afscheid van Cor Zijderveld als voorzitter van SBE. De Groene Groninger wordt daarom ook wel “De Cor Zijderveld-award” genoemd. Hij is ook de eerste onderscheiden Groene Groninger.

De onderscheiding bestaat uit een beeld van de Chloris chloris gemaakt door de Groningse kunstenares Annette Hoolsema. 

Back to top button