10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 13:01

Vastgoedinvesteerder Breadstone koopt voormalig Delfzicht ziekenhuis over van Vastgoud Ontwikkeling

Delfzijl – Vastgoedinvesteerder Breadstone heeft de locatie van voormalig OZG te Delfzijl overgenomen van Vastgoud Ontwikkeling uit Groningen. Breadstone is al eerder betrokken geweest bij ontwikkelingen in Delfzijl en zegt positieve ervaringen te hebben met de gemeente.

Het ziekenhuis in Delfzijl opende in 1968 als Delfzicht Ziekenhuis waarna het in 2008 opging in de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) na een fusie met het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten. In 2015 volgde de overname door Universitair Medisch Centrum Groningen, waarbij de naam in stand bleef. Een jaar later startte de bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda, dat vorig jaar werd opgeleverd.

De OZG locaties in Delfzijl en Winschoten kwamen doordoor vrij en krijgen een andere invulling. Vastgoud kocht het ziekenhuiscomplex in Delfzijl in 2016 van het OZG. De ontwikkelaar uit Groningen dacht toen aan een combinatie van wonen en zorg als nieuwe functie.

Breadstone heeft het 22 maart de locatie overgenomen van Vastgoud. “We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden voor permanente of tijdelijke huisvesting”, aldus Rory Bertram van Breadstone. “Door de bouw van nieuwe fabrieken in de regio ontstaat er een tekort aan tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten. Door de herontwikkeling van deze locatie kunnen we een groot deel van de vraag invullen.”

De herontwikkeling van een compleet nieuw gebied in samenwerking met de gemeente Delfzijl zou ook tot de mogelijkheden behoren, in de komende periode zal de ontwikkelaar dit verder onderzoeken. Volgens het Kadaster heeft Breadstone de locatie nu overgenomen voor 850.000 euro.

Doordat het voormalige ziekenhuis al enige tijd leegstond werden er de afgelopen tijd veel vernielingen gepleegd in het gebouw. De nieuwe eigenaar is vandaag begonnen met het plaatsen van een hekwerk en camerabewaking rond het gebouw.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten