Appingedam zaterdag decor eerste editie Damster City Swim; 182 zwemmers zwemmen rondje Appingedam

Appingedam – Komende zaterdag zal het centrum van Appingedam in het teken staan van de Damster City Swim, 182 zwemmers springen vanaf 14:00 uur het Damsterdiep in, om het “rondje Appingedam” te zwemmen.

Wethouder Jan Menninga zal het startsein geven aan de eerste groep van 20 zwemmers. Om de vijf minuten zal er een groep vertrekken, om 14:40 uur zal de laatste groep starten. De route Vanuit het park achter de Nicolaïkerk zullen de zwemmers vertrekken richting het busstation, via de hangende keukens, De Tip en zal er uiterlijk om 16:30 gefinisht worden achter de Nicolaïkerk. Langs de route heeft het publiek de mogelijkheid om op meerdere plekken de zwemmers aan te moedigen. Gezelligheid De middag zal niet alleen in het teken staan van het zwemmen, vanaf 12:00 uur kan er worden genoten van stroopwafels, verse frites, luxe burgers en diverse dranken.

Gezien de weersverwachting tracht de organisatie nog een ijswagen te verleiden naar Appingedam af te reizen. Na afloop van de zwemtocht zal er vanaf 16:00 uur live muziek zijn in de muziekkoepel, Stephen Huizen van SennaLive Produkties zal samen met piano entertainer Tim van de Laar voor de muzikale gezelligheid zorgen.

Back to top button