Appingedam, Delfzijl en Loppersum presenteren projectlogo ‘Op weg naar Onze Nieuwe Gemeente’

Loppersum – De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum hebben definitief besloten samen verder te gaan: op 1 januari 2021 vormen ze samen één gemeente. Voor de herkenbaarheid van alle communicatie-uitingen rondom de herindeling is een project huisstijl ontwikkeld.

“Het projectlogo en het stramien vormen een herkenbare leidraad ‘Op weg naar Onze Nieuwe Gemeente”, zegt de voorzitter van de Stuurgroep herindeling, Gerard Beukema.
In het ontwerp voor het projectlogo is de eigenheid van iedere gemeente terug te zien in de icoontjes: Cultuurhistorisch, Havenstad en Weids. Het gekozen lettertype is open, rond en staat symbool voor ‘nog niet af’. In het kleurgebruik wordt gewerkt met kleurverlopen; symbolisch voor overgang en voortgang.

Sinterklaaspresentje
Het tijdelijke werklogo werd woensdagochtend 5 december gepresenteerd aan het personeel van de drie gemeenten in de vorm van een sinterklaaspresentje. De medewerkers troffen op hun bureau een mok aan, bedrukt met het projectlogo en een bijpassend gedicht.

Nieuwe naam
Als de naam van de nieuwe gemeente bekend is en de samenvoeging zich in een verder stadium bevindt, komt er een nieuw logo met een nieuwe huisstijl voor ‘Onze Nieuwe Gemeente’. De Raadsklankbordgroep houdt zich bezig met het proces om tot een nieuwe naam te komen. Ook inwoners kunnen daaraan meewerken.

Back to top button