Innovatiewerkplaats NE(X)TWORX van start in Appingedam

Appingedam – Op 1 december is in Appingedam de innovatiewerkplaats NE(X)TWORX gestart, een initiatief van Univé Noord Nederland en de Hanzehogeschool Groningen, vanuit het lectoraat Duurzaam Coöperatief Ondernemen van lector Willem Foorthuis.

Het doel van NE(X)TWORX is de regio uit te dagen om samen te werken aan de ontwikkeling van de regionale economie door innovatie. Dat gebeurt met een door het lectoraat ontwikkelde methode, gericht op het organiseren van lokaal contact. De beschikbaarheid van onderzoekers en studenten is een belangrijke factor om ook echt dingen te kunnen doen.

NE(X)TWORX is gevestigd in de Univé winkel aan de Farmsumerweg. Als eerste stap worden bijeenkomsten georganiseerd met zoveel mogelijk ondernemers, organisaties en initiatieven in de regio om met elkaar te komen tot een regionale innovatie-agenda, gedragen door alle partners. Thema’s zijn onder meer hernieuwbare energie, gezondheid, leefbaarheid en ondernemen.

Studenten van de Hanzehogeschool starten naast deze bijeenkomsten vanuit de NEXTWORXvestiging met het uitvoeren van een onderzoek onder bedrijven en instellingen. Daarna wordt samen met onderzoekers een agenda van de regio voor de regio opgesteld. Deze agenda vormt de leidraad in systematische contacten tussen ondernemers, organisaties en coöperatieve initiatieven. Studenten en onderzoekers werken aan plannen en voeren praktijkgericht onderzoek uit.

Na deze startperiode vindt de officiële opening plaats op donderdag 14 februari. De verwachting is dat dan ook al een regio-agenda gepresenteerd kan worden.Back to top button