fbpx
10.5 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Agenda tips Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

Loppersum – Op 25 mei organiseert VRIJDAG de Dag van de Amateurkunst (DAK). Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie om amateurkunst in het zonnetje te zetten. Samen met lokale verenigingen verzorgen ze een spetterend programma, waaronder in Loppersum.

“In de bus zitten leden van Balletschool La Danse, F2 Dance Company (F2DC), Circus Santelli, Babaddaar, streetband De Klinkers, singer-songwriter Iris Rijnsewijn en dichters Tom Withaar, Remda Spoelstra en Mara Naomi Min”, aldus Leonie Zuidema van VRIJDAG.

Ook presenteert VRIJDAG Advies tijdens de Dag van de Amateurkunst het eerste nummer van het KultuurBlad. Dit gloednieuwe magazine leidt je door de bonte en inspirerende wereld van cultureel Groningen, van Vierhuizen tot Hoogezand en van Winschoten tot Stad.

Loppersum
Tussen 12.15 en 12.45 uur zijn er op het plein bij de Hogestraat in Loppersum optredens van diverse amateurkunstenaars uit de gemeente Eemsdelta. De optredens sluiten aan bij Lente in Loppersum, een gezellige markt met kraampjes rondom de kerk. Daarna rijdt de bus door naar Appingedam en Haren. Ook in Winsum, Hoogezand, Veendam, Winschoten en Groningen vertonen amateurkunstenaars deze dag hun kunsten. Benieuwd waar en hoe laat? Kijk voor het hele programma op bijvrijdag.nl/dak.

Appingedam
Tussen 13.30 en 14.00 uur zijn er in de Muziekkoepel in Appingedam optredens van diverse amateurkunstenaars uit de gemeente Eemsdelta (naast de Nicolaïkerk). De optredens sluiten aan bij het festival Terug naar het begin. Daarna rijdt de bus door naar Haren. Ook in Winsum, Loppersum, Hoogezand, Veendam, Winschoten en Groningen vertonen amateurkunstenaars deze dag hun kunsten.

VRIJDAG Advies is de verbindende factor voor amateurs, professionals en instellingen die zich bezighouden met het beleven en delen van kunst en cultuur. Dat betekent dat je als (amateur)kunstenaar, gezelschap of vereniging bij VRIJDAG terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten. Maar ook met vragen over subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, een nieuwe dirigent of regisseur of – bedenk het maar. VRIJDAG denkt kosteloos met je mee en zoekt samen met jou naar een antwoord of oplossing.

Advertenties