Al 500 deelnemers ingeschreven voor tiende Zeemijlenloop Delfzijl

Delfzijl – De voorinschrijving voor de Zeemijlenloop Delfzijl is al een week geleden beëindigd. De tiende editie van het loopevenement over vier zeemijlen (zo’n 7.2 kilometer) heeft tot dusver rond de vijfhonderd deelnemers.

De organiserende commissie is tevreden met het aantal, maar verwacht nog een behoorlijk aantal na inschrijvingen. „Niet alleen van de volwassenen, maar ook van de kinderen,” vertelt commissielid Albert van den Noort. „Er zijn al honderd kinderen die meedoen. Iedereen is meer dan welkom om zich nog op te geven.”

De kinderen kunnen zich ter plekke inschrijven in het clubhuis en de anderen kunnen terecht bij de finish in de Centrumkerk.

De Hema Kidsrun wordt op de atletiekbaan gelopen. De oudsten lopen een afstand van één zeemijl die ook door het Wilhelminapark gaat.

De wedstrijd-, recreanten en bedrijvenloop gaat voor de tweede keer vanaf de atletiekbaan via een fraai parcours met veel groen, het haventerrein en de nieuwe brug Diekloper naar de finish bij Molen Adam in het centrum. Als het waait zullen de wieken van de molen draaien.

Zeemijlenweekend
Er is een nazit bij Brandsma en De Jong op het Vennenplein. Bij de Centrumkerk wordt er een heel feest van gemaakt. Havenstad Events heeft er zelfs het Zeemijlenweekend van gemaakt. Met vrijdagavond een pubquiz en Hollandse avond, zaterdag een feestavond en zondagmiddag de afterparty.

Op het nieuwe parcours staat voor het eerst een wedstrijd op het programma en voor de Brandsma en De Jong bedrijvenloop staat er een wisselbokaal op het spel. Er zijn bij de vrouwen en de mannen bekers in de categorieën senioren, 40+, 50+ en 60+.

Enige wedstrijd met zeemijlen
„Voor het parcoursrecord hebben we geen prijzen,” laat Van den Noort weten. „De afstand klopt wel, maar Het parcours is niet officieel naar de KNAU-norm ingemeten. Het is ook niet een echt gangbare afstand. Voor zover ik weet hebben wij op dit moment de enige wedstijd die met zeemijlen werkt. We zijn nog steeds uniek. Het is wel mooi dat we nu weer een wedstrijdelement hebben.”

De commissie Zeemijlenloop, die verder bestaat uit Janna Sieburgh, Daan Kruizinga, Dorian Snijder, Marloes Lenting-van der Eide en Irene Faber, laat het eerste startschot op de baan om 12.00 klinken. Dan gaan de framerunners met hun loopfietsen van start. Dan volgen de peuters tot 4 jaar; de kleuters van 4 en 5 jaar, de 6- en 7-jarigen; de 8- en 9-jarigen en de 10- tot en met 12-jarigen.

Het startschot voor de bedrijvenloop, de recreanten en wedstrijdlopers is om 14.00 uur.

Meer informatie op: https://www.zeemijlenloopdelfzijl.nl.

Back to top button