Afgelopen jaar zes blazers bij ESD-SIC; genomen maatregelen lijken te helpen

Farmsum – Bij het bedrijf ESD-SIC aan de Kloosterlaan in Farmsum zijn in het afgelopen jaar 2020 zes blazers geweest. Dat aantal ligt een stuk lager dan in 2019, toen waren het er tweeënvijftig. “Sinds mei 2020 is het rustig bij ESD. In juni en juli zijn er nog blazers geweest van een lagere categorie (respectievelijk categorie 2 en 3), waarvan de impact op de omgeving gering is en die niet tot klachten hebben geleid”, aldus het bedrijf.

ESD-SIC is voorzichtig optimistisch over dit resultaat (reductie van 90% van de blazers), maar wil nog niet te vroeg juichen. “We hebben nog niet helemaal de cycli van de seizoenen doorlopen en er komt nog een (nat) voorjaar aan.”

De maatregelen die tot nu toe zijn genomen om de blazers te reduceren liggen vooral in de technische sfeer. ESD-SIC spreekt van configuratie van het ovenproces. Dat willen zeggen dat de constructie, samenstelling én het bedrijven van de ovens anders is aangepakt, maar bijvoorbeeld ook het op een andere manier opstarten van de oven.

Foto: een blazer bij ESD-SIC in 2020
Back to top button