fbpx
4.4 C
Delfzijl
2 december 2020 22:28

Acantus bouwt 15 sociale huurappartementen aan de Spoorstraat in Delfzijl

Delfzijl – Woningcorporatie Acantus bouwt 15 sociale huurappartementen in het centrum van Delfzijl. Het Nul op de Meter-appartementencomplex komt aan de Spoorstraat. De intentie is om voorjaar 2018 te starten met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, is de oplevering een jaar later, in het voorjaar van 2019.

Appartementen aan nieuw plein

In verband met de sloop van de Vennenflat, hebben Acantus en de gemeente Delfzijl afgesproken om sociale huurappartementen in het centrum van Delfzijl terug te bouwen. De locatie van het nieuwe appartementencomplex  is in onderling overleg bepaald. Anita Tijsma, directeur van Acantus zegt blij te zijn met de locatie. “Als de kop van het centrum straks klaar is, staan deze appartementen aan een nieuw, groot plein. Dat wordt een mooie plek om te wonen.”

Ontwerpfase onder leiding van KUUB

Bij het ontwerpproces van het appartementencomplex waren ex-bewoners van de Vennenflat nauw betrokken. Anita Tijsma: “We hebben stichting KUUB gevraagd om het ontwerpproces voor ons te begeleiden. Een  programmateam met vertegenwoordigers van huurders, gemeente en ondernemers, was ook betrokken bij de selectie van de architect. Onlangs hebben we aan direct-omwonenden en andere geïnteresseerden de eerste plannen gepresenteerd. Tijdens die bijeenkomst zijn ook vragen, tips en opmerkingen verzameld. In het najaar organiseren we samen met de gemeente weer een bijeenkomst om direct-omwonenden te informeren. Ondertussen starten wij de procedures voor de benodigde vergunningen.”

Nul op de Meter en aardbevingsveilige bouw

Het appartementencomplex wordt aardbevingsveilig gebouwd. Acantus laat een constructeur een plan maken en daarover vindt vervolgens met de NAM overleg plaats. De 15 nieuwe appartementen worden ‘Nul op de Meter woningen’. Dat betekent dat elke woning over een jaar gemeten net zoveel energie opwekt als een gemiddeld gezin verbruikt.  Anita Tijsma: “De appartementen zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. Ze krijgen twee slaapkamers en een eigen buitenruimte aan de achterkant van het complex. Het plan is om achter het complex een gezamenlijke tuin te maken.”

E-mail nieuwsbrief 

Acantus maakt in een later stadium het inschrijfmoment en de huurprijs bekend. Belangstellenden die daarover geïnformeerd willen worden, kunnen via de website of telefonisch zich opgeven voor een e-mail nieuwsbrief.

Volg ons op

10,597FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten