Aan de slag in de Groningse natuur tijdens de Natuurwerkdag

Eemsdelta – Zin om actief bezig te zijn in de buitenlucht en tegelijkertijd iets goeds te doen voor natuur en landschap bij jou in de buurt? Meld je aan voor de jaarlijkse Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kun je op zo’n 30 locaties in de provincie Groningen bijdragen aan natuurbehoud- en herstel, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten.

Elk jaar doen er ruim 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag in het groen. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt.  

Klussen in de gemeente Eemsdelta
In de gemeente Eemsdelta kun je aan de slag op verschillende mooie locaties. Kom snoeien, zagen en takkenrillen maken in het bos van Delfzijl, help snoeien rondom borg Ewsum in Middelstum of ga bloembollen poten op Dorpsplein ’t Loug in Woldendorp.

Bekijk alle klussen bij jou in de buurt op de website www.natuurwerkdag.nl en meld je aan.  

Ook scholen helpen mee in de natuur
Op vrijdag 4 november is er extra aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst. Speciaal voor leerlingen van basisscholen organiseert de Natuurwerkdag klussen om de jonge generatie te laten ervaren hoe het is om buiten bezig te zijn in de natuur. Deze vrijdagochtend geven gedeputeerde Johan Hamster en directeur van Landschapsbeheer Groningen Peter Hellinga het provinciale startschot van de Natuurwerkdag op basisschool Hiliglo in Holwierde.

Back to top button