800 muzikanten nemen aankomend weekend het centrum van Delfzijl in tijdens het Muziekfestival

Delfzijl – Aankomend weekend vindt de zevende editie van het Muziekfestival Delfzijl plaats in het centrum van Delfzijl. Twee dagen lang zijn er optredens door 800 muzikanten verdeeld over meer dan 30 muziekgroepen. Het Muziekfestival Delfzijl bestaat uit drie gratis toegankelijke programma-onderdelen en biedt alle gelegenheid om kennis te maken met de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek.

Zaterdag 23 september – Concerten en show

Op zaterdag 23 september begint om 13:00u het middagprogramma met optredens van orkesten/fanfares/slagwerkensembles en streetbands uit met name de provincie Groningen op negen verschillende locaties in het centrum van Delfzijl. Naast muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl (DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard) nemen deel De Harmonie uit 2e Exloërmond, Harmonie ’67 uit Groningen, ensemble van de Provinciale Brassband Groningen uit Groningen, Crescendo uit Stadskanaal, Soli Deo Gloria uit Uithuizermeeden en de Brass Eternity Music brassband. Ook is er in het centrum van Delfzijl een grote braderie.

Op zaterdagavond vindt op het Molenbergplein de grote muziekshow plaats. Het voorprogramma begint om 19:15u met het zeer bekende dweilorkest De Glasblazers uit Heerenveen. Om 20:00u begint de muziekshow met de muzikale opening door muziekvereniging CBS uit Bierum/Spijk met een vertolking van de musical Lion King. Het avondprogramma wordt officieel geopend door de Commissaris van de Koning van de provincie Groningen, Rene Paas. Daarna zijn er optredens van De Leinegarde uit Duitsland, Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk, Bicycle Showband Crescendo uit Opende, March- en Showband Mercurius uit Assen en Marchingband Exempel uit Empel. De muziekshow wordt afgesloten met een grote finale. Na afloop is in Grand Café ‘t Lokaal aan het Molenbergplein de afterparty met live muziek.

Zondag 24 september – Delfzielster Dweildag

Op zondagmiddag 24 september vanaf 12:30u de Delfzielster Dweildag van het Muziekfestival Delfzijl. Elf dweilorkesten uit o.a. Zwolle, Gasselte, Spijk, Middelstum, Marrum en Drachten en verscheidene andere muziekgroepen (waaronder een sambaband en brassband) die het centrum van Delfzijl op de kop gaan zetten en gaan strijden om prachtige prijzen. Dit wordt een bonte middag muziek, met een grote braderie, vermaak voor kinderen en koopzondag. De Delfzielster Dweildag eindigt met de finale en prijsuitreiking bij ‘t Lokaal op het Molenbergplein vanaf 17:00 uur.

Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk, ook het avondprogramma op de zaterdag. Voor het avondprogramma is een tribune beschikbaar op een deel van het Molenbergplein. Alleen voor een zitplaats op de tribune wordt een vergoeding gevraagd. Kaarten voor de tribune zijn verkrijgbaar in Delfzijl bij Cigo Delfzijl (Schoolstraat 6), Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21) en op zaterdag 23 september ‘s middags in het centrum van Delfzijl bij het verkoop- en informatiepunt op het kruispunt Poststraat/Landstraat. Alle informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2017 is te vinden op www.muziekfestivaldelfzijl.nlBack to top button