Raadsleden op pad in Het Hogeland

Bedum/Eemshaven – Afgelopen zaterdag hebben de vier gemeenteraden en colleges van de toekomstige gemeente Het Hogeland (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond) een vervolg gegeven aan de verkenning van de eigen gemeenten. Voor de zomer verkenden zij al de gemeenten Winsum en De Marne en nu stonden Bedum en Eemsmond op het programma.

Dit bezoek concentreerde zich op de thema´s economie en dorpsontwikkeling. In Bedum werd de FrieslandCampina Domo bezocht en werd er een rondleiding geven door het bedrijf. In Onderdendam werden de raadsleden geïnformeerd over de vele dorpsinitiatieven die het dorp rijk is. Ook in de gemeente Eemsmond werd een dorp initiatief belicht, de dorpsvisie van Uithuizermeeden.

De directeur van Groningen Seaports, Cas König, heeft de raadsleden verteld over de ontwikkelingen in de Groninger zeehavens. Dit werd deels door een bustocht gedaan, maar kon ook op een wat spectaculairdere wijze met een vaartocht door de haven.

Met deze excursie zijn de vier gemeenten op hoofdlijnen verkend. De verkenning zal nog op verschillende manieren verder worden vormgegeven. Zo staat voor een aantal raads- en collegeleden de Tocht om de Noord van komende zondag op het programma en ook is nog een bezoek gepland aan de gemeente Hollands Kroon in de provincie Noord-Holland. Een gemeente die  in 2012 tot herindeling is over gegaan en de organisatie op een vernieuwende wijze vorm heeft gegeven.

 

Back to top button