PvdA Appingedam maakt zich grote zorgen over de versterkingsopgave

Appingedam – Er heerst veel onrust bij de versterkingsopgave in de wijk Opwierde en Tjamsweer. De PvdA vindt dat er onbehoorlijk met de huurders wordt omgegaan, met uitzichtloosheid en slapeloze nachten als resultaat. Afspraken die niet worden nagekomen en woningen die al zijn versterkt kunnen de kwaliteitstoetsing niet doorstaan. Afgeraffeld werk heeft geleid tot een bouwstop.

Mensen die op het punt stonden te vertrekken naar een wisselwoning zitten nu tussen ingepakte dozen te wachten, dat wordt weken wachten. Zo ga je niet met mensen om.

De PvdA gaat hierover in de raad van 21 september vragen aan het college van B&W stellen. De fractie wil weten wat de rol van het college is in de versterkingsopgave, wil weten op welke (bouw)normen het project is getoetst en welke de sociale zijn afspraken tussen huurders en verhuurders. Hoe zijn de belangen van de huurders zijn geborgd.

De PvdA fractie wil weten hoe het college de onrust beoordeelt. Ook vraagt de fractie of de afspraken die met de coƶperaties, NAM en CVW over de pilot zijn gemaakt niet als knellend worden ervaren en te weinig ruimte biedt voor flexibiliteit en vernieuwing van aanpak.
De PvdA fractie heeft eerder in de Raad een pleidooi gehouden voor omdenken. Denken en handelen in kansen, niet enkel rechtlijnig panden versterken, maar middelen efficiƫnt inzetten voor ook versterken mensen en hun toekomst en de Damster toekomst.

Tot slot vraagt de PvdA fractie aan het college wat hun het oordeel is over de conclusie van het Gasberaad dat het met de versterkingsoperaties op alle fronten misgaat.

Back to top button