74e spirittocht op zaterdag 28 augustus gaat door

Delfzijl – De door de wandelsportvereniging Spirit te organiseren 74e Spirittocht gaat definitief door. De w.s.v. Spirit heeft, na overleg met de Gemeente Eemsdelta, toestemming gekregen om deze in het Noorden bekende wandeltocht, met maar liefst zes verschillende afstanden, op zaterdag 28 augustus, onder de geldende coronamaatregelen te organiseren.

Het inschrijfbureau is gevestigd in de instructiezaal van de sporthal De Ringen, Prins Bernhardlaan 1 in Delfzijl-west en van hieruit kunnen de wandelaars starten op de volgende tijdstippen: 30 en 40 km. tussen 8.00 uur en 9.00 uur; 25 km. tussen 08.30 uur en 09.30 uur. en tot slot de 5, 10 en 15 km. tussen 09.00 uur en 14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,50 (met herinnering € 6,00), leden van een wandelbond krijgen € 1,00 korting. Het verzoek is om zoveel mogelijk met gepast geld te betalen. Pinnen is niet mogelijk.

De routes voeren de lopers via oud-west naar de wandelpromenade langs de Damsterkade en de haven om via de Keerweerbrug bij het nieuwe strand uit te komen en gaat vervolgens over of onderlangs de dijk naar Nansum (de 5 en de 10 km. verlaten de dijk eerder), van waaruit de route via Marsum naar Appingedam gaat, waar de eerste rustmogelijkheid is (25, 30 en 40 km.). De langere afstanden doen verder de dorpen Wirdum, Eenum, Leermens en Oosterwijtwerd aan om bij Tjamsweer weer aan te sluiten bij de 25 km.-route en vervolgens richting finish bij De Ringen te gaan. Om mee te kunnen doen aan de Spirittocht dienen de deelnemers een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur) te tonen bij de inschrijving. Ook dient men zich te houden aan de looprichtingen in De Ringen en aan de verder duidelijk aangegeven regels bij de entree van de sporthal.

Back to top button