fbpx
4.8 C
Delfzijl
25 januari 2021 14:28

67 schapen gestolen in Borgsweer

Woldendorp / Borgsweer – Bij schapenhouder Albert Oosterbeek uit Woldendorp zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 67 schapen gestolen.

Oosterbeek ontdekte de diefstal op een perceel in Borgsweer toen hij woensdagochtend de schapen wilde tellen. Opvallend was dat de dieven het schrikdraad netjes aan de kant hadden gelegd. Op het perceel stonden nog maar zeven schapen. Ook een zoektocht in de omliggende percelen leverde niks op.

De schapenhouder heeft geen idee wie er achter de diefstal zit. ‘Het waren hartstikke mooie fokschapen’, stelt Oosterbeek. Opvallend is wel dat het volgens hem vaker in het gebied gebeurt, vooral wanneer het mistig is. ‘Dan is het nauwelijks te zien dat mensen schapen inladen.’

Twee jaar geleden vond een soort gelijke diefstal plaats toen werden er 65 schapen in Meedhuizen gestolen. De schapen waren van schapenhouder Jan Westerhof.

Aangifte

Oosterbeek heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Hij krijgt steun van veehandelaren en andere schapenhouders die een oogje open houden.

Volg ons op

10,801FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten