67 deelnemers voor de 28e editie van de pinksterzeedijk wandeltocht

Sint 2023Sint 2023

Spijk – Voor de 2e maal in successie voerde de route van deze vroege Pinksterwandeltocht de lopers niet over af onderlangs de dijk. Evenals vorig jaar was de organisatie i.v.m. de dijkverzwaring genoodzaakt uit te wijken naar een alternatieve route, geen dijktocht, maar een dijk-zicht-tocht. Het weer op Pinksterzaterdag gaf veel regen en een stormachtige wind, maar op deze Pinkster zondagochtend scheen een vriendelijk zonnetje en was het aangenaam loopweer.

Net als vorig jaar werden de wandelaars met de bus naar Spijk gebracht waar men vanaf het sportpark aldaar begon aan de kleine 11 kilometer terug naar het Eemshotel. Vanaf Spijk liep men naar Bierum, tussen de landerijen door, over een hoogholtje en daarna naar de Hogelandsterweg richting Delfzijl. Via de Kustweg werd de finish bereikt en kon men genieten van een uitstekend Pinksterontbijt bij het vernieuwde Eemshotel.

Het aantal deelnemers (67, waarvan 63 ontbijters) viel wat tegen, maar de organisatie gaat er van uit, dat volgend jaar de mogelijkheid weer bestaat om zowel onderlangs als bovenop de dijk te lopen en dat komt het deelnemersaantal vast ten goede. Bovendien overweegt de organisatie volgend jaar beide opties aan te bieden: de route vanuit de Eemshaven langs de dijk en de route vanaf Spijk.

Back to top button