41ste editie van de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg

Slochteren – Op zondag 12 september 2021 is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent voor de 41ste keer de poort en de toegang is gratis. Circa 50 beeldende kunstenaars tonen hun werk, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma. De markt wordt getransformeerd tot een veilige kunstmarkt-wandeling op het voorterrein en rondom de borg. De kramen zullen wijder uit elkaar staan, er is ruimte genoeg op dit prachtige landgoed.          

Het werk valt onder uiteenlopende disciplines. Er is veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vindt u sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie.
Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker kennis maakt met de kunstenaars zelf. Deze zijn graag bereid uitleg te geven over hun werk. Een flink aantal van hen geeft demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.  

Het voorterrein van de Fraeylemaborg biedt een mooie ambiance. Vanaf het ruim opgezette terras kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Art Carnivale staat garant voor een afwisselend live programma en er zijn leuke activiteiten voor kinderen.  En het kan niet op:  ook het festival Roeg Klassiek heeft op deze dag een paar leuke muzikale acts bij de Fraeylemaborg geplaatst.

Persossa, de meest gevraagde percussie act van Nederland, komt met een theatrale voorstelling rondom klassieke muziek. En kom ook vooral kijken en luisteren naar De Karavaan met Marco Bonissimo, muziek uit alle windstreken in combinatie met een geweldige jongleur.

Ook de borg en de tentoonstelling in het Koetshuis zijn vrij toegankelijk. Zo kunt u ook genieten van de sfeervol ingerichte borgvertrekken en de prachtige foto’s van Marie Cecile Thijs.

Back to top button