4.3 C
Delfzijl
8 mei 2021 10:18

36e editie van de Noorderrondrit op de fiets

Loppersum – Voor de zes-en-dertigste keer wordt op Hemelvaartsdag de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd door de MFAC Loppersum. De fietstoertocht over de afstanden van 150 km en 75 km volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats. De route leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen en wordt door de sportieve deelnemers gezien als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets die op 2e pinksterdag wordt verreden. Dit is ook te merken aan het aantal deelnemers, het afgelopen jaar mocht de MFAC Loppersum ruim 1.500 deelnemers begroeten. Hiermee is de Noorderrondrit op de fiets één van de grootste ééndaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies.

150 km en 75 km

Voor de prestatietochten over 150 km en 75 km wordt er gestart tussen 8.00 en 10.00 uur. De startlocatie is de kantine van Sportclub Loppersum, Bosweg 27. De tocht van 150 km leidt de sportieve fietser onder meer langs de dorpen Holwierde, ’t Zandt, Onderdendam, Baflo, Pieterburen, Hornhuizen en Ulrum. Het keerpunt van de route bevindt zich in het vissersdorpje Zoutkamp, waarna de route wordt vervolgd via Schouwerzijl en Winsum richting Groningen. De tocht over 75 km volgt aanvankelijk dezelfde route als de 150 kilometertocht. Het keerpunt van de route bevindt zich echter in Winsum, waarna de route wordt vervolgd via Bedum, Zuidwolde richting Groningen. Na Groningen gaan beide routes weer richting de startplaats Loppersum. De routes van 150 km en 75 km zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continue vier servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Na afloop is er gelegenheid om te douchen in de kleedkamers van Sportclub Loppersum.

Nieuw in 2017!! De NRR Veldtoertocht

In samenspraak met een aantal fanatieke mtb ‘ers uit Loppersum heeft MFAC Loppersum doen besluiten om de traditie te doorbreken en een veldtoertocht toe te voegen aan de 36e editie van de Noorderrondrit op de fiets. Tussen 10.00 – 12.00 uur kan er vanaf de kantine van Sportclub Loppersum worden gestart voor de veldtoertocht van ca. 25 km rondom het dorp Loppersum. 60 % van deze volledig uitgepijlde route zal gaan over onverharde paden en wegen, door weilanden en over maaibermen van het Waterschap. Echte “diehards” kunnen de route zelfs 2 maal fietsen, zodat het een mooie dag wordt om af te zien.

Route 35 km

Voor de recreatieve toerrijders wordt er een route van circa 35 km uitgezet. Deze voor iedereen toegankelijke route laat de deelnemers genieten van het rustgevende karakter van het Groninger landschap en zal via o.a. Westeremden, Eppenhuizen, Uithuizermeeden weer eindigen op het sportpark in Loppersum. Voor deze tocht kan er worden gestart tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf de kantine van Sportclub Loppersum.

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Noorderrondrit op de fiets kan men zich voorinschrijven via www.mfacloppersum.nl of www.ntfu.nl. Op de dag zelf kan men ook inschrijven. De kosten bij voorinschrijving voor de 75 km en 150 km bedragen € 9 per deelnemer, inschrijven op de dag zelf kost € 10. Dit bedrag is inclusief verzorging onderweg en een herinneringsmedaille. De kosten bij voorinschrijving van de 35 km bedragen € 4 per deelnemer, op de dag zelf kost het € 5 (inclusief herinneringsmedaille).

Inschrijven voor de veldtoertocht kan alleen op de dag zelf en bedraagt € 10,00. (incl. soep en brood na afloop en een herinneringsmedaille). Ook dit jaar maakt de organisatie weer gebruik van de Scan & Go oplossing van de NTFU; meer informatie hierover is te vinden op www.mfacloppersum.nl of op www.ntfu.nl. Alle tochten van de MFAC Loppersum worden verreden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten