Koninklijke onderscheidingen voor echtpaar Oosterhuis

Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema heeft zaterdagmiddag twee Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan het echtpaar Oosterhuis.  

Fester Oosterhuis werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn vrouw Trijnie Oosterhuis werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Fester Oosterhuis is vanaf 2010 bestuurslid en vanaf november 2014 tot heden voorzitter van de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Neptunus, de organisator van de Pinksterfeesten te Delfzijl met jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. De heer Oosterhuis was van 2013 tot eind 2015 onafhankelijk voorzitter van de fusiecommissie en interim-bestuur tussen vv Eems Boys en vv Neptunia hij heeft hier leiding gegeven aan het fusieproces met als resultaat een mooie nieuwe vereniging.

Voor Parkdienst Eemsdelta is de heer Oosterhuis voorzitter in een organisatie die ruimte heeft gecreëerd om mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een perspectief te bieden. Daarnaast zit hij in de Klankbordgroep omwonenden uit de directe omgeving aan het chemiepark. De heer Oosterhuis is sinds 2008 centraal aanspreekpunt en spreekbuis voor de Klankbordgroep.

Trijnie Oosterhuis-Bruins is vanaf 1989 tot heden lid van de wijkvereniging West, eerst als bestuurslid, later als voorzitter en lid van de toneelvereniging. Zij zet zich naar volle tevredenheid in voor de wijk en heeft hierin een belangrijke en stuwende functie. Tot op de dag van vandaag zet zij zich in voor het bestaan van de wijkvereniging. Van 1988 tot 2007 was zij actief als voorzitter, lid en vrijwilliger van de ouderraad van obs Tasveld. Trijnie was zeer betrokken en aanwezig bij alle activiteiten die plaatsvonden op en buiten de school. Van 2014 tot 2017 was mevrouw Oosterhuis vrijwilliger bij het Van Julsinghatehuis woonzorgcentrum Delfzijl.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2051″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button